Onze oud & nieuw kikker

Het is 31 december 2017, 23.50 uur. Met gretige voetstappen stappen we over onze voordeur drempel. We kunnen niet wachten op 2018! We hebben er zin in!

Ternauwernood ontwijken we een grote bruine kikker die zich op onze drempel heeft genesteld. We zijn totaal verbaasd. Wat doet dat arme beestje hier?? Een kwartier later zit hij er nog, het is dan inmiddels 2018! We vallen elkaar in de armen, zoenen elkaar, Yeah! Kom maar op met dat nieuwe jaar! Het zenuwachtige beestje heeft zich dan ergens anders verstopt en is uit ons zicht verdwenen.

3 weken later vallen we ’s avonds zuchtend op de bank neer. We kijken elkaar aan. Nee, 2018 is voor ons nog geen fijn jaar. Allerlei moeilijke uitdagingen komen op ons pad. We zijn er moe van. Opeens denk ik weer terug aan die kikker. Waar staat die eigenlijk voor?! Ik moet denken aan de uitdrukking Eat the Frog en in dat licht worden de uitdagingen waar we voor staan op dit moment een stuk helderder… Ons jaar begon alvast met Eat That Frog.

Naast dat we te maken hebben met pech: steeds terugkomende griep in het gezin die nu al 2 maanden duurt, een overstroomde kelder door grondwater overstroming, een kapotte laptop, weinig werkflow voor mij, zakelijke uitdagingen voor Armand. Ben ik 2018 begonnen met alles wat ik uitstelde in 2017 en wel  op mijn lijstje stond:

Ik begon eindelijk met gezonde voeding en deed een 21 dagen Detox: geen koffie, alcohol, suiker, vlees, gluten, soja en zuivel.

(Na 5 dagen fikse hoofdpijn bracht het mij helderheid van hoofd, eten om te voeden, niet om waar je trek in hebt, snellere spijsvertering, meer energie.)

Ik ging na 3 jaar uitstellen weer naar de tandarts waar ik nu eindelijk een traject in ga om weer trots op mijn gebit te worden. Ging ik weer hardlopen en trainen. Werk ik met de fysio aan een verwaarloosde knieblessure. Bouw ik mijn bedrijf om naar een echt nieuw jasje, dat me beter past dan het vorige jasje, maar waar ik me ook nog onwennig in voel. Onzeker of anderen het me ook wel echt vinden staan.

Ik zocht verder op de betekenis van de kikker. Nieuwsgierig wat dit beeld me verder nog zou kunnen brengen en ik vond onderstaande. Als dat niet de spijker op de kop is…

Als Kikker in de kaarten is gesprongen, laat dan met zijn ‘openbaring’ de zuivering komen die je nodig hebt. Als je zou moeten zeggen hoe je er momenteel voor staat, zou je dan een of meer van de volgende woorden nodig hebben om jezelf te beschrijven: moe, overbelast, gekweld, gefrustreerd, schuldig, hunkerend, zenuwachtig, het spoor bijster, leeg of verzwakt?

Als dit het geval is, neem dat even pauze en dompel jezelf onder in het water van de kracht van Kikker. Je zou een lang, ontspannend warm bad kunnen nemen, of de stekker van de telefoon eruit halen, of ‘stop’ roepen, of diep en zuiverend inademen.

Waar het om gaat, is om uit te vinden hoe je jezelf ontdoet van verwarring, hoe je de modder vervangt door heldere energie. Vul dan je verdroogde ziel, lichaam en geest bij.

Mensen met de kracht van Kikker zijn in staat om steun en energie te geven aan hen die deze nodig hebben. Iemand met de kracht van Kikker kan elke omgeving van negativiteit zuiveren.

Via zijn regenlied spreekt Kikker van nieuw leven en harmonie. Van de diepe tonen van de ‘openbaring’ van Kikker wordt gezegd dat zij de Donderwezens aanroepen: donder, bliksem en regen. De ‘openbaring’ is de hartslag die in harmonie met Vader Hemel komt en vraagt om de noodzakelijke aanvulling. Roep Kikker aan en vind vrede in de vreugde die het geeft om tijd aan jezelf te besteden. Een gedeelte van de vreugde bestaat eruit dat je jezelf zuivert van ieder mens, elke plaats of elke ding dat niet bijdraagt aan je nieuwe staat van sereniteit en volheid.

Geraakt door de symboliek van de kikker op onze drempel ‘s nachts…

Ons 2018 is alvast mooi op dreef!! 🙂

Geef een reactie